Minor no-code development

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

Onze CEO Frank Bunck geeft regelmatig les aan de Haagse Hoge School. Hij nam ook dit jaar een groep studenten onder de arm voor een minor over no & low code. 

Een groep van 12 studenten kregen de opdracht om in 8 weken tijd een eigen Ticketing Systeem te bouwen met FileLinx. Zonder enige kennis of ervaring van de software gingen de studenten aan de slag.

In deze blog lees je het verhaal van één van deze studenten: Kadir.

In het 3e jaar van mijn opleiding HBO-ICT: Business & Data Management aan de Haagse Hoge School (in Den Haag) was het voor het tweede halfjaar de bedoeling om een Minor te volgen, wat een beetje afwijkt van onze eigen opleiding. 

Van school kregen wij een lijst met potentiële Minors die we eventueel zouden kunnen volgen. Hierbij zag ik de Minor ‘No-code development’ staan. Kennelijk ging dit over het ontwikkelen van applicaties met geen OF zo min mogelijk kennis over programmeren/coderen. Als iemand die veel in de data-, business- en procesgerichte kant van de ICT zit, kan ik persoonlijk moeilijk concurreren met programmeurs in softwareontwikkeling. Maar met No & Low-code development kon dat nu wel en kan iemand die niet super technisch is ingesteld als ik, ook software ontwikkelen.  

Tijdens de Minor leerde ik en mijn medestudenten over hoe een No & Low-code platform in elkaar zit. We onderzochten de voor- en nadelen tegenover programma’s waar hard op wordt gecodeerd.  Daarnaast kregen wij de gelegenheid om twee courses te volgen waarbij we echt te werk gingen met zo een platform. Deze platforms waren WEM en FileLinx. Bij deze courses kregen we uitleg over hoe we een applicatie konden opstellen met zo min mogelijk programmeerervaring. 

De opdracht

De courses van FileLinx kregen we van Frank Bunck. Iedere week was er een workshop over hoe een bepaalde applicatie van A tot Z gemaakt werd. Dus vanaf de denkfase tot de daadwerkelijke realisatie. Wij kregen de opdracht om met FileLinx een ‘Ticketing Systeem’ te maken. Dit houdt in dat een zogenaamde klant bij ons een bepaald verzoek kon indienen. We startten bij het modeleren van een datamodel en wat voor informatie er allemaal precies komt kijken bij een Ticketing Systeem. Daarna volgde het opstellen van workflows, buttons, objecten die in samenhang tot een applicatie kon dienen.  

Ervaring

In het begin was heel erg wennen om te werken met een ‘Low-code’ platform. Met FileLinx waren er zoveel opties en mogelijkheden dat we overrompeld waren met informatie. Echter, was Frank erg behulpzaam en interactief in de lessen. We deden gezamenlijk stap voor stap een datamodel opstellen, onze eigen workflows creëren en inrichten van onze applicatie. Dus er was veel ruimte voor eigen creativiteit en inbreng. FileLinx ervaarde ik als een applicatie met enorm veel potentie, waarbij als je het systeem onder knie kreeg er van alles mogelijk was.  

Het leerproces was erg interessant, samen met mijn studiegenoot Dylan. Wij hadden telkens nieuwe ideeën om toe te voegen aan ons Ticketing Systeem. Dit waren bijvoorbeeld het implementeren van prioriteiten aan onze tickets, velden die alleen bij bepaalde condities tevoorschijn kwamen en vaststellen van tijden (bij registraties, antwoorden en afhandelingen). Zo lukte het ons om een functionele applicatie te maken.  

Wij waren er heel erg blij mee. Jammer, dat in verband met de relatief korte tijd wij niet al onze ideeën konden realiseren (die bleven maar komen), maar toch waren we tevreden met het resultaat. Aan het einde van de course presenteerden wij onze applicatie aan onze klas en Frank. Iedereen leek wel onder de indruk en zijn erg blij dat we als winnaars gekozen werden. Ik ben FileLinx heel dankbaar voor deze mogelijkheid. 

EVENEMENT FILELINX

3 DECEMBER 10:30 – 15:30 UUR:

Kom jij ook naar ons unieke event waarin we de praktische inzet van AI in inkoopmanagement en bedrijfsuitgaven demonstreren?

Ontdek hoe onze AI-oplossingen niet alleen het inkoopproces vereenvoudigen, maar ook kosten helpen verlagen en risico’s beperken.