Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Contractmanagement

Contractmanagement

Alle contracten en abonnementen op één centrale plek. Leg vast, bewaak en boek automatisch in je financiële systeem. 

Waarom contractmanagement?

Het contractbeheer is vaak een klus dat niet goed gedaan wordt. Gevolg is dat lopende contracten niet op tijd worden verlengd, of beëindigd. Overzicht is er niet van lopende contracten, het kost tijd om het juiste document terug te vinden en soms worden er zelfs dubbele contracten of licenties afgesloten. Dit allemaal bij elkaar opgestapeld zorgt voor onnodige frustratie en verspilling van tijd en geld.

Met een goed contractmanagement systeem profiteer je al snel van de voordelen. Je kunt al live in één week en bespaar 0,5 FTE.

De voordelen van contractmanagement

  • Eén centrale plek voor alle contracten en abonnementen
  • Geen onbedoelde contractverlengingen meer
  • Altijd op tijd met het opzeggen van abonnementen
  • Snel afspraken terugvinden
  • Vermindering van risico’s
  • Verbetering van de relaties met de relaties, leveranciers en klanten
  • Verhoging van efficiëntie

Wat levert contractmanagement op?

Goede contract management software leidt tot kostenbesparingen en betere relaties. Je voert contractafspraken uit binnen budget en verkort doorlooptijden. Met alleen goedgekeurde contracten bespaar je kosten en elimineer je onnodige contracten.

Effectief inkoop- en contractmanagement vermindert bedrijfsrisico’s en juridische problemen. Zorg ervoor dat contracten aan de wet voldoen en partijen zich aan de voorwaarden houden.

Maak een contractmanagement proces voor efficiëntie. Leg alle communicatie vast, zoals de verplichtingen en verwachtingen over en weer. Verbeter inzicht in de prestaties van de leveranciers voor betere beslissingen en mogelijke verbeteringen. Het volledige contractmanagement proces inzichtelijk in het dashboard. Contracten beheren is heel eenvoudig.

Contract management in de praktijk

Implementatie van contractmanagement in een organisatie kan als een uitdagende taak worden gezien. Met onze kennis en ervaring ben je binnen één week operationeel en profiteer je direct van de voordelen. Ga van ongestructureerd naar overzicht met een goed contractmanagement model.

Zonder contractmanagement

Zonder contractmanagement

Met contractmanagement

Zonder contractmanagement

Zonder contractmanagement

Met contractmanagement

Verkoopcontracten

Met de Contractmanagementmodule maak je verkoopcontracten aan met sjablonen in de huisstijl. Er is een workflow voor het goedkeuren van contracten en met digitale handtekening. Geautomatiseerd versturen van contracten. Bewaken van het proces met een dashboard en eventueel boeken van de contracten in het financiële systeem.

Zien hoe het werkt?

Regelmatig geven wij webinars. Kijk de webinar terug voor meer informatie over onze contractmanagement module.

Heb je vraagstukken rondom factuurverwerking, inkoopprocessen, opslag van documenten, workflow en CRM? Plan een demo met ons in.

Laat je gegevens achter en ontvang direct de link om de webinar te bekijken. 

Integreer met

De Contractmanagement module van FileLinx kun je koppelen aan een ERP-applicatie. De koppeling met het ERP-systeem zorgt ervoor dat je geen dubbel werk hebt en de gebruikers tevreden blijven. Wij koppelen met onderstaande systemen. Op de pagina koppelingen staan alle koppelingspartners.

Office 365 koppeling

Bouw verder aan je proces

Het voordeel van de contractmodule is dat je feitelijk een standaardoplossing krijgt, die je in een handomdraai kunt aanpassen aan de processen die jouw organisatie uniek maken. Doordat onze applicatie modulair is gebouwd, kun je klein beginnen en in fases jouw proces verder optimaliseren.

Inkoop+

Koppel de contractmanagementmodule aan Inkoop+ en automatiseer het inkoopproces van aanvraag tot betaling. Zo heb je altijd zicht op de ontvangsten, de bestellingen en de uitgaven. 

Referenties

Ingewikkelde processen worden makkelijk

Hoe ambitieus je wensen op het gebied van Inkoop, Facturatie of CRM ook zijn, onze superslimme experts gaan graag de uitdaging voor je aan! Het resultaat: een oplossing die een ingewikkeld proces stroomlijnt én makkelijk in het gebruik is.