Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Een toekomst zonder handen

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

Het verwerken van inkoopfacturen is een cruciaal proces binnen elk bedrijf. Het doel is om dit proces zo veel mogelijk ’touchless’ te maken, waarbij facturen zonder menselijke tussenkomst correct worden geboekt in het ERP-systeem. Een efficiënte verwerking kan kosten besparen en de productiviteit verhogen. In deze blog gaan we dieper in op hoe je met het Management Dashboard realtime inzicht kunt krijgen en verbeteringen kunt doorvoeren om de factuurverwerking te optimaliseren.

Wat is touchless factuurverwerking?

Touchless factuurverwerking verwijst naar het automatisch verwerken van facturen zonder menselijke tussenkomst. Facturen worden direct in het ERP-systeem geboekt op basis van vooraf ingestelde criteria en regels. Dit vermindert fouten, bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie. Het grootste voordeel van touchless factuurverwerking is de tijdsbesparing. Medewerkers hoeven minder tijd te besteden aan het handmatig invoeren en controleren van facturen. Daarnaast worden fouten door menselijke handelingen verminderd, wat de nauwkeurigheid van de financiële gegevens verbetert. Dit leidt tot een efficiëntere administratie en betere besluitvorming.

De rol van het Management Dashboard

Het Management Dashboard van FileLinx fungeert als stuurinstrument waarmee je realtime inzicht krijgt in het factuurverwerkingsproces. Met het dashboard zie je eenvoudig waar verbeteringen mogelijk zijn. Je kunt knelpunten identificeren, de voortgang van facturen volgen en afwijkingen snel signaleren. Dit helpt bij het nemen van proactieve maatregelen om het proces te optimaliseren. 

Het realtime dashboard biedt visuele rapportages en analyses die helpen bij het monitoren van prestaties. Hierdoor kun je sneller beslissingen nemen en processen aanpassen voor een betere efficiëntie. 

De factuur is weliswaar het eindstation, maar komt nooit onaangekondigd. Met het Management Dashboard bekijken wij ook het proces voorafgaand aan de ontvangst van de factuur. Waarom voldoet de factuur niet aan de verwachtingen? Waarom is menselijke tussenkomst nog nodig? Ons dashboard signaleert deze knelpunten, waarna wij samen met jouw ERP-leverancier en implementatiepartner gaan werken om dat te stroomlijnen. De resultaten van deze acties worden direct zichtbaar in het dashboard. Je ziet welke besparingen onze software en expertise opleveren.

management dashboard blog zonder handen

FileLinx de specialist

Het optimaliseren van het factuurverwerkingsproces begint met het identificeren van de huidige knelpunten. Analyseer waar menselijke handelingen nog nodig zijn en onderzoek hoe deze kunnen worden geautomatiseerd. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals OCR (Optical Character Recognition) en AI (Artificial Intelligence), kun je het aantal menselijke handelingen minimaliseren. FileLinx is de specialist in het overzichtelijk maken en het automatiseren van dit proces. Laat ons jouw knelpunten weten, dan kijken we graag met je mee om jouw organisatie te verbeteren. 

Het minimaliseren van menselijke handelingen in het verwerken van inkoopfacturen is niet alleen wenselijk, maar ook noodzakelijk voor moderne bedrijven. Door gebruik te maken van het Management Dashboard en geavanceerde technologieën, kun je het factuurverwerkingsproces aanzienlijk verbeteren. Dit resulteert in minder fouten, lagere kosten en een hogere efficiëntie. Begin vandaag nog met het optimaliseren van je factuurverwerkingsproces en profiteer van de voordelen van touchless factuurverwerking.

Gratis e-book

VERBETER JE FACTUURBEHEER

In dit e-book gaan we in op de toegevoegde waarde van het Management Dashboard op de factuurverwerkingsmodule. 
VERBETER JE FACTUURBEHEER