Zoek
Sluit dit zoekvak.
Industriële processen automatiseren? Gebruik deze 4 workflows.

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

De industrie staat onder druk door lagere marges. Het wordt voor veel maakbedrijven noodzakelijk om een efficiëntieslag te maken. Hoe? Door processen te digitaliseren en workflows te automatiseren. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Eerst het goede nieuws: na een flinke krimp in 2020 (-4,3%) herstelt de industriële productie zich in 2021 (+4%). Tenminste, dat is de raming van ING Economisch Bureau. De oorzaken van de inhaalslag zijn volgens de bank een aantrekkende export en meer binnenlandse consumptie en investeringen.

Er is echter ook minder prettig nieuws. De groei wordt geremd door een voortdurende verstoring in de toeleveringsketen, een nawee van corona. Bovendien staan marges onder druk door duurdere grondstoffen, materialen en componenten.

Kortom, de vooruitzichten zijn gemengd. De komende paar jaar verwachten we een tweedeling: aan de ene kant een groep bedrijven die werk maken van digitalisering en automatisering en zo hun toekomst veiligstellen, aan de andere kant de groep die op de oude voet doorgaat en wellicht wordt ingehaald door de concurrentie – met alle gevolgen van dien.

Wat is de Vierde Industriële Revolutie?

Veel experts zijn van mening dat industriële bedrijven die levensvatbaar willen blijven, de Vierde Industriële Revolutie moeten omarmen. Dat begrip is een verzamelnaam voor een hele serie innovaties en wordt veelal gebruikt in het kader van prachtige vergezichten. Wij willen ons echter beperken tot de kern van de zaak: je maakt als maakbedrijf al een enorme sprong in efficiëntie en kwaliteit als je processen stroomlijnt.

Bedrijven in de maakindustrie hebben veelal te maken met specifieke processen. Denk aan het controleren van de certificering van een onderdeel of het genereren van een werkbon. Soms is er voor elk halffabricaat een aparte werkinstructie, waarbij steeds een hele checklist moet worden afgevinkt. En uiteraard moeten er ook nog gewoon planningen worden gemaakt en uren worden geschreven.

4 workflows die je kunt standaardiseren

De functies van een standaard CRM voldoen niet aan dit hele eisenpakket. Daardoor ontstaat in veel maakbedrijven een wildgroei aan Excel-lijstjes, tracklijsten, applicaties, branchepakketten en ga zo maar door…

Wat nodig is: één oplossing die diverse ingewikkelde processen stroomlijnt.

CRM+ maakt het mogelijk. Deze oplossing van FileLinx automatiseert workflows, waarbij het systeem vanzelf een herinnering stuurt als actie nodig is. 

Dit CRM-systeem kunnen we volledig voor je personaliseren. Onder meer de volgende workflows worden easy met onze low-code oplossing:

1

Je maakt een offerte en CRM+ geeft automatisch aan inkoop door welke onderdelen moeten worden ingekocht. Komt de offerte boven een bepaald bedrag uit? Dan wordt die voor controle automatisch doorgestuurd naar de calculator.

2

Hoeveel productie wordt er verwacht en wat moet er dus worden ingekocht? Met de Forecast-functie in CRM+ kun je voorsorteren. Hoe dit werkt? Sales geeft een deal een kans van slagen in procentpunten. Komt dit percentage boven een bepaald getal uit, dan krijgt productie automatisch een bericht over de mogelijke order, zodat ze er in verband met resources rekening mee kunnen houden.

3

Welk team werkt het meest efficiënt en maakt de minste fouten? Door middel van de data in CRM+ stuurt de voorman zijn mensen aan. Handig is ook de beoordelingsfunctie. Je kunt die zo instellen dat een manager een e-mail alert krijgt wanneer die onder een bepaald niveau is gezakt. Maar het omgekeerde is ook mogelijk: er wordt een bericht uitgestuurd bij hoge prestaties, zodat de manager op taart kan trakteren.

4

De betrouwbaarheid van leveranciers is in de maakindustrie cruciaal. Daarbij gaat het om zowel de kwaliteit van de grondstoffen of halffabricaten als de continuïteit. Met CRM+ kun je het beoordelen van leveranciers automatiseren. De inkoper die een leverancier beheert, krijgt bijvoorbeeld een bericht om hem dit jaar te beoordelen. Wanneer blijkt dat de levertijden van dit bedrijf onvoldoende zijn, genereert het systeem automatisch de actie om een aanvullende leverancier te zoeken. Die taak wordt ook in de Outlook-agenda van de inkoper gez

Lees ons nieuwe e-book 

Er is nog veel meer te vertellen over ingewikkelde industriële processen die CRM+ eenvoudig maakt. In een gloednieuw e-book beschrijven we de functies van onze oplossing aan de hand van sprekende voorbeelden. Download ‘Een complex industrieel proces stroomlijnen in 1 systeem’ hier.

Ebook CRM

Helpdesk

Werkdagen 9.00 – 17.00
Tel: +31 (0)88-850 3703
Klantportaal: https://klant.FileLinx365.com

Gebruik het Klantportaal voor vragen en verzoeken. Geen inlogcodes? Geef je contactpersonen door via https://www.filelinx.com/klantportaal. Dan sturen wij de gegevens aan je door.