Paul van Wingerde: “Ik verwacht dat processen steeds complexer zullen worden”

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

Dit jaar hebben zich tal van veranderingen voorgedaan. Corona heeft om de nodige maatregelen gevraagd; dit heeft effect gehad op de manier waarop we (samen)werken en processen inrichten. Hoe kijken we hier bij FileLinx tegenaan? Onze Sales Director Paul van Wingerde deelt zijn visie.

Paul, hoe kijk je terug op 2021?

“Ik zie dat iedereen eindelijk een beetje gewend raakt aan alle coronaregels en de nieuwe manier van werken. Ik verwacht dan ook dat hybride werken de manier van werken is van de toekomst. Persoonlijk merk ik dat het op afstand werken veel efficiënter is. Voor ons is het makkelijk om even online een meeting in te plannen waarin we de voortgang van een project presenteren. Zo kan je in kortere sprints snel resultaat laten zien en tijdig bijsturen waar nodig.

Binnen onze organisatie zijn alle medewerkers erg bereidwillig geweest om hun thuissituatie te combineren met het werk. Dat past ook wel goed bij ons bedrijf: flexibele software en flexibele medewerkers. Dit betekent dat wij altijd projecten opgeleverd krijgen en dat er altijd 100% inzet wordt gegeven.”

Wat waren dit jaar jouw hoogtepunten op zakelijk gebied?

“Naast een groei in medewerkers en omzet ben ik trots op de oplossingen die we voor specifieke doelgroepen hebben ontwikkeld. Onze apps zijn inmiddels helemaal toegesneden op de wensen van onze klanten. Zo helpt een nieuwe versie van Inkoop+ gemeentes om weer grip te krijgen op uitgaven en met de rechtmatigheidsverantwoording.

Verder hebben we samen met AFAS ontzettend veel inkooptrajecten in de zorg uitgevoerd. Samen hebben we zo’n acht grote ziekenhuizen en zorginstellingen uitgerold. Daarnaast hebben wij ook een koppeling gemaakt met Workday en daar zijn mooie nieuwe klanten uitgekomen waaronder een grote beleggingsmaatschappij en de grootste boodschappenbezorger van Nederland. Daar kunnen we met z’n allen ontzettend trots op zijn.

Tot slot hebben we ons beziggehouden met complexe administratieve processen. Wij hebben bijvoorbeeld een prachtig CRM-project gedaan in België. Het betreft een reinigings- en afvalverwerkingsbedrijf waar wij een CRM/ERP-systeem hebben gemodelleerd, dus de ontvangst van de opdracht, het inplannen van de werkzaamheden, het afhandelen van een werkbon en het automatisch versturen van een factuur en verwerken in het financiële systeem.

Volgende stap voor 2022 gaat een portaal voor de medewerkers worden. Dit alles voorkomt fouten, zorgt voor efficiëntie en automatiseert het proces.”

De FileLinx-oplossingen zijn altijd in beweging. Zijn er ook dit jaar features toegevoegd?

“Jazeker! Zo hebben we het werken met kleuren uitgebreid. Dit betekent dat we visueel kunnen aangeven wat de status van een item is. Denk hierbij aan een openstaande – of te laat verzonden – factuur; deze licht rood op.

Ook onze mobiele oplossingen zijn een stuk beter geworden. Op de tablet en mobiel hebben wij gezorgd voor nog meer functionaliteit en is de interface een stuk krachtiger geworden. De integratie met SharePoint hebben wij verder uitgebreid en wij hebben tal van performanceverbeteringen toegepast, waardoor we ook grotere overzichten en grotere filters aankunnen. We kunnen projecten met tien- tot twintigduizend items snel in de browser weergeven.”

We staan op de drempel van 2022. Wat gaat de toekomst brengen, denk je?

“In de komende jaren verwacht ik dat processen alsmaar complexer zullen worden. Er is steeds meer informatie te vinden en de klant wordt ook veeleisender. Hierop moet je als bedrijf steeds adequater reageren en dus ook betere informatievoorziening leveren. Maar binnen twee jaar zijn veel applicaties verouderd, dus is het moeilijk om hier goed op in te spelen.

Om bedrijfsoplossingen up-to-date te houden geloven we bij FileLinx in de low-code benadering. Je kan met low-code modulair beginnen en de oplossing later verder uitbouwen zoals je dat zelf wilt. Hiermee zijn wij veranderingen altijd een stapje voor en hoeven klanten niet te werken met maatwerk.

Dit model groeit mee in de tijd en dat is precies waar klanten om vragen. Daarom verwacht ik dat wij in de nabije toekomst nog voor veel grote Factuur-, Inkoop- en CRM-projecten zullen worden gevraagd.”

Helpdesk

Werkdagen 9.00 – 17.00
Tel: +31 (0)88-850 3703
Klantportaal: https://klant.FileLinx365.com

Gebruik het Klantportaal voor vragen en verzoeken. Geen inlogcodes? Geef je contactpersonen door via https://www.filelinx.com/klantportaal. Dan sturen wij de gegevens aan je door.