Zoek
Sluit dit zoekvak.
Van handmatige naar automatische orderverwerking.

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

In de zakenwereld draait alles om precisie en efficiëntie. Elk bedrijf streeft naar soepele transacties zonder fouten en vertragingen. Een kritieke factor hierin is de controle van orderbevestigingen en facturen, die ervoor zorgt dat elke transactie voldoet aan de afgesproken voorwaarden. Ontdek hoe geautomatiseerde controle van orderbevestigingen en facturen kan bijdragen aan een gestroomlijnd en effectief bestelproces.

Het belang van nauwkeurige orderbevestigingen

Wanneer een organisatie een order plaatst bij een leverancier, wordt deze normaal gesproken bevestigd door middel van een orderbevestiging. Deze bevestiging bevat essentiële informatie zoals de bestelde producten, hoeveelheden, prijzen en leveringsvoorwaarden. Het is van cruciaal belang dat deze informatie nauwkeurig wordt vastgelegd en overeenkomt met de verwachtingen van de koper.

Na ontvangst van de bestelde goederen wordt vervolgens een factuur gegenereerd door de leverancier. Het is belangrijk dat deze factuur zorgvuldig wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alle geleverde producten en diensten correct worden gefactureerd en dat de overeengekomen prijzen en voorwaarden worden gerespecteerd.

Van tijdrovend naar tijdbesparend

Het controleren van de orderbevestiging met de factuur gebeurt nog veelvuldig handmatig. Dat is tijdrovende en foutgevoelige klus. Met de software van FileLinx automatiseer je deze controles om het proces aanzienlijk te versnellen. Met geautomatiseerde controle van orderbevestigingen en facturen kunnen afwijkingen tussen de verwachte en daadwerkelijke transacties snel worden opgespoord. Hierdoor kunnen organisaties proactief inspelen op eventuele discrepanties en geschillen met leveranciers voorkomen.

Automatische orderbevestigingen

Efficiënter crediteurenproces

Geautomatiseerde controle maakt het mogelijk om het crediteurenproces te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Alle transacties worden automatisch gecontroleerd en vergeleken met de oorspronkelijke orderbevestigingen. Hierdoor is handmatige controle nauwelijks nog nodig. Dit bespaart tijd en middelen voor de crediteurenadministratie. Daarnaast zorgt het ervoor dat facturen op tijd worden betaald, wat de cashflow en relaties met leveranciers verbetert.

Kortom, geautomatiseerde controle van orderbevestigingen en facturen helpt organisaties om het bestelproces efficiënter en nauwkeuriger te beheren. Dit haalt het proces naar voren en ontlast de crediteurenadministratie. Organisaties verbeteren hun operationele efficiëntie. Tegelijkertijd verminderen ze de risico’s en kosten van fouten in het bestelproces.

Gratis e-book

Automatische orderbevestigingen

In dit e-book gaan we in op de essentie van het geautomatiseerd verwerken van orderbevestigingen. Maar ook op de cruciale rol van touchless factuurverwerking in deze context.
Automatische orderbevestigingen

Helpdesk

Werkdagen 9.00 – 17.00
Tel: +31 (0)88-850 3703
Klantportaal: https://klant.FileLinx365.com

Gebruik het Klantportaal voor vragen en verzoeken. Geen inlogcodes? Geef je contactpersonen door via https://www.filelinx.com/klantportaal. Dan sturen wij de gegevens aan je door.