Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Verbindt afdelingen inkoop en crediteuren voor betere efficiëntie

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

Efficiënte samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen een organisatie is essentieel voor het soepel verlopen van bedrijfsprocessen. Vooral tussen inkoop en crediteurenadministratie is naadloze communicatie cruciaal om ervoor te zorgen dat bestellingen correct worden verwerkt en betalingen tijdig worden afgehandeld. De Orderbevestigingen module van FileLinx biedt een oplossing die deze samenwerking verbetert en ervoor zorgt dat de juiste taken op de juiste afdelingen worden uitgevoerd.

Traditionele rolverdeling en hoe FileLinx dit verandert

Traditioneel gezien worden orderbevestigingen vaak gezien als een taak die voornamelijk wordt uitgevoerd door de inkoopafdeling. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het plaatsen van bestellingen en het controleren van de ontvangen orderbevestigingen om ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met de oorspronkelijke aanvragen. Echter, de rol van de crediteurenadministratie bij het controleren van facturen en betalingen is van even groot belang.

De Orderbevestigingen module van FileLinx stroomlijnt dit proces door ervoor te zorgen dat alle relevante informatie, zoals bestellingen, orderbevestigingen en facturen, op één centrale locatie worden opgeslagen en gedeeld tussen de twee afdelingen. Dit zorgt voor een gestroomlijnde communicatie en maakt het gemakkelijker voor beide afdelingen om hun taken efficiënt uit te voeren.

Automatische controles en verbeterde samenwerking

Een van de belangrijkste voordelen van deze module is dat het automatisch controles uitvoert tussen de ontvangen orderbevestigingen en de bijbehorende facturen. Op deze manier wordt eventuele afwijkingen of discrepanties tussen de bestellingen en de uiteindelijke facturering snel opgemerkt. Dit voorkomt niet alleen fouten en onnauwkeurigheden, maar bespaart ook kostbare tijd die anders zou worden besteed aan handmatige controles.

Door de samenwerking tussen inkoop en crediteurenadministratie te verbeteren, worden de verantwoordelijkheden duidelijker verdeeld en kunnen beide afdelingen zich concentreren op hun kernactiviteiten. Dit resulteert in een efficiënter proces van inkoop tot betaling, waardoor de operationele kosten worden verlaagd en de cashflow wordt verbeterd.

Samenwerking afdelingen orderbevestigingen FileLinx

Automatisering en procesverbetering

De Orderbevestigingen module van FileLinx speelt een cruciale rol in het verbeteren van de samenwerking tussen inkoop en crediteurenadministratie. Door het vereenvoudigen van processen en het automatiseren van controles, zorgt deze module voor een efficiënter en nauwkeuriger beheer van bestellingen en betalingen, wat resulteert in kostenbesparingen en een verbeterde operationele efficiëntie.

 

Gratis e-book

Automatische orderbevestigingen

In dit e-book gaan we in op de essentie van het geautomatiseerd verwerken van orderbevestigingen. Maar ook op de cruciale rol van touchless factuurverwerking in deze context.
Automatische orderbevestigingen