Meer dan software, Service+

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

Stap je over naar een nieuw financieel systeem? Of heb je te maken met ziekte op de crediteurenadministratie of personeelstekort? Dan kunnen de achterstanden gaan oplopen en zijn de problemen niet meer te overzien.

Wij bieden dan een snelle en efficiënte oplossing om tijdelijk bij te springen: Service+.  

In de loop der jaren hebben wij naast het maken en implementeren van slimme software om geautomatiseerd facturen te verwerken ook veel kennis opgedaan hoe facturen efficiënt te kunnen verwerken met onze software. Dat maakt niet alleen de software beter, maar we kunnen daar klanten ook mee helpen. Inmiddels is er een flexibel inzetbaar team die snel en op afstand facturen kunnen verwerken voor onze klanten.

Compleet ontzorgt

Met FileLinx Service+ ontzorgen wij organisaties in het totale inkoopproces. Van het inlezen, verrijken en boeken van de facturen tot een volledige inkoopmodule (purchase to pay). Je kunt er ook voor kiezen dat wij van iedere factuur een UBL aanleveren om zelf in te lezen in jouw financiële systeem. Blijf je de factuurverwerking zelf doen, of besteed je het aan ons uit?

Wat kan Service+ voor jouw organisatie betekenen?

Met Service+ ontlast je de crediteurenadministratie met het boeken van facturen. Bij ziekte of afwezigheid zorgt FileLinx dat jouw facturen gewoon verwerkt worden. Je hoeft geen software oplossing aan te schaffen, te onderhouden en te implementeren. En daarmee heb je dus ook geen kennis nodig van de software oplossing. Bespaar tijd, moeite en geld.

Jouw facturen worden binnen 48 uur verwerkt of nog sneller met de snelservice van 8 uur voor facturen die met spoed betaald moeten worden.

Ook al besteed je het boeken uit, je blijft wel grip houden op het proces (fiattering en inkoop). Wij geven namelijk inzicht in de facturen die verwerkt zijn met Factuur+ en daarnaast heb je ook een digitaal archief en audittrail. De facturen worden ook minimaal 7 jaar bewaard. Zo heb je altijd toegang tot je facturen, zelfs als je ze jaren later later nog moet raadplegen. 

Met Service+ heb je één partij voor alles wat met inkoop te maken heeft. Je besteedt alles uit in Nederland met een Nederlandstalige helpdesk. Liever Engels? Dat is ook mogelijk! 

Je kunt opschalen met fiattering, digitaal archief, inkoopmanagement, contractbeheer en declaraties..

Service+

Hoe het werkt?

De inkoopfacturen komen binnen bij FileLinx. Dit mag van ieder formaat zijn en op verschillende manieren aangeleverd worden:
 
  1. via een voor jouw aangemaakt e-mailadres waar je leveranciers direct de facturen naar kunnen mailen.
  2. via het peppol netwerk waarmee FileLinx een directe koppeling heeft.
  3. via de post. FileLinx zorgt voor het digitaliseren van de factuur.
  4. via de app die je ook voor declaraties kunt gebruiken.

De creditfacturen worden door FileLinx ingelezen, geanalyseerd en verrijkt.

Vanaf nu heb je twee opties:

  1. We leveren de factuur aan als UBL welke je zelf kunt inlezen in je financiële systeem.
  2. We boeken de factuur direct in je financiële systeem. Bekijk hier onze koppelingen. 
factuurverwerking

Service+ aanvragen

Wil je ondersteuning vanuit FileLinx voor de crediteurenadministratie? Vraag hier meer informatie aan

FileLinx is de specialist op het gebied van factuurverwerking en inkoop en doet meer dan alleen software! 

We hebben 20 jaar ervaring met het verwerken van inkoopfacturen en hebben ruim 400 klanten. 

Helpdesk

Werkdagen 9.00 – 17.00
Tel: +31 (0)88-850 3703
Klantportaal: https://klant.FileLinx365.com

Gebruik het Klantportaal voor vragen en verzoeken. Geen inlogcodes? Geef je contactpersonen door via https://www.filelinx.com/klantportaal. Dan sturen wij de gegevens aan je door.