Zoek
Sluit dit zoekvak.

FileLinx en Itris brengen het beste in elkaar naar boven

FileLinx en Itris brengen het beste in elkaar naar boven.

FileLinx hecht veel waarde aan goede partnerschappen. Door de krachten te bundelen zorgen wij samen met onze partners voor de beste oplossing voor onze klanten. 
Itris is één van die partners waar FileLinx graag mee samenwerkt. De samenwerking tussen FileLinx en Itris gaat vele jaren terug.

Project inkoopproces
Itris viewpoint richt zich op woningcorporaties met een ERP-pakket genaamd Viewpoint. Een aantal jaar terug ontstond er bij Itris de wens om haar klanten te kunnen gaan bedienen met automatische factuurverwerking. Na een zoektocht kwamen ze uit bij K+V van Alphen, wat in 2016 is overgenomen door FileLinx. Met de software DigiData (nu FileLinx Factuur) kunnen zij nu inkomende facturen scannen en inlezen.

Vorig jaar ontstond het idee bij Itris om ook het inkoopproces aan te gaan pakken. Met een goed werkend inkoopproces kunnen zij hun klanten meer bieden, en kosten en tijd besparen. Omdat de samenwerking met FileLinx goed is en de software de laatste tijd flink is verder ontwikkeld, werd er gekeken of het partnerschap uitgebreid kon gaan worden. En zo is het project voor het volledig automatiseren van het inkoopproces ontstaan. 

80% match met het standaardproduct FileLinx
Itris heeft samen met een selecte groep klanten grondig onderzocht aan welke wensen en eisen de nieuwe software moest voldoen. Deze eisen en wensen zijn naast het standaardproduct Inkoop+ van FileLinx gelegd. “Daaruit is gebleken dat zeker voor 80% het standaardproduct voldeed aan deze eisen.” verteld Ruud van Kempen productresearcher Viewpoint. De laatste 20% moest nog worden ingericht. Het wordt een compleet op maat gemaakt product voor de woningcorporaties. Daarnaast wordt het factuurverwerkingsproces verder uitgebreid. “We besparen hiermee veel geld en hebben een betere doorlooptijd.” vertelt Ruud.

We zijn op het moment bezig met de afrondende fase van dit project. “We hebben een goede band met de medewerkers van FileLinx en sparren regelmatig. We proberen hetzelfde te bereiken en zo helpen wij elkaar” geeft Dion Bonné manager productmanagement Itris aan. De eerste demo’s zijn gegeven aan de klanten van Itris. Zij waren gelijk enthousiast over de gezamenlijke oplossing. Het standaardproduct Inkoop+ van FileLinx wordt helemaal ingericht voor de woningcorporaties. Beide systemen werken feilloos samen en sturen elkaar perfect aan. Omdat er maar voor 20% gebouwd moet worden, is het mogelijk snel op te leveren. “Zelf zoiets bouwen, daar zijn wij manjaren aan kwijt.” geeft Ruud aan. “Nu besparen we heel veel tijd.”

Voordelen partnerschap
“Jullie zijn een hele fijne partner. De open manier van samenwerking en het elkaar goed kunnen aanspreken vinden wij erg fijn.” geeft Dion aan. “Ook is er een goede werkverdeling die constructief is en soms zelf bijna collegiaal.” vult Ruud aan. Hij vertelt verder: “We hebben maandelijks een update moment. We bespreken de samenwerking, voortgang en de eventuele hoofdpijnen. Soms hebben we zelfs dagelijks contact om snel te kunnen schakelen.”

Woningcorporaties zijn conservatief wanneer het gaat om veranderingen: “zien is geloven”, en terecht! Het moet een bewezen meerwaarde hebben voordat er geïnvesteerd kan worden in technologie. Klanten waren verrast over de oplossing die Itris en FileLinx aanboden. Beide pakketten, Viewpoint en FileLinx zijn op totaal andere platforms gebouwd. Een complexer systeem werkt dus zeer goed samen met het flexibele systeem FileLinx.

Toegevoegde waarde partnerschap
Het partnerschap levert beide partijen veel voordelen op. Zo zorgt Itris voor meer naamsbekendheid van FileLinx in een nichemarkt, waar FileLinx, Itris software een kans geeft om met deze samenwerking snel meerwaarde te leveren aan klanten. De samenkomst van kennis en ervaring is wat elkaar bindt. Itris en FileLinx zien dit als een ‘tripple-win-situatie’: namelijk voor Itris, voor FileLinx, maar vooral voor de gezamenlijke klanten.

FileLinx heeft 20 jaar ervaring met low-code software. Met ons platform maken wij, onze partners maar ook onze klanten zelf allerlei oplossingen. Oplossingen voor specifieke problemen door informatie te structureren en werkprocessen te robotiseren.

Helpdesk

Werkdagen 9.00 – 17.00
Tel: +31 (0)88-850 3703
Klantportaal: https://klant.FileLinx365.com

Gebruik het Klantportaal voor vragen en verzoeken. Geen inlogcodes? Geef je contactpersonen door via https://www.filelinx.com/klantportaal. Dan sturen wij de gegevens aan je door.